NEOPITROID Alfa - Ветерина

Ветерина лого
Барај
Оди до содржина

Главното мени

NEOPITROID Alfa

NEOPITROID Alfa
КатегоријаИнсектициди
Активни Состојкиalfacipermetrin 60 g/l
Пакување100 ml; 1 l
Состав1 l Neopitroid Alfa содржи 60 g alfacipermetrin, емулгатор, стабилизатор, конзерванс и вода до 1 l.
Животни

Муви, Комарци, Лебарки, Болви, Бубачки

Делување

Neopitroid Alfa е резидуален инсектицид за јавна хигиена со широк спектар на делување. Елиминира летачки и ползечки инсекти и видови на инсекти отпорни на органски фосфор и органски хлорни јаглеводороди. Постабилен е на негативното влијание на повисоки температури отколку другите пиретроиди. Перзистентен е на груби и порозни површини. Без мирис за време и по прскање. Не остава траги, боја, ниту кородира. Незначително опасен за луѓето, а во животната средина не заостанува бидејќи е биоразградлив.

Употреба

Neopitroid Alfa е инсектицид од групата pyrethroid. Супримира ларви и возрасни форми на инсекти. Има добар почетен ефект и доволно долго продолжено дејство. Супримира: муви (Musca domestica, Fannia spp., Simulium spp., Glossina spp.), комарци (Anopheles spp., Culex spp., Aedes spp.), лебарки (Blatella germanica, Blatta orientalis, Periplorieta americana), мравки (Formicidae), болви (Xenopsylla cheopsis), бубачки (Cimex spp., Triatoma spp., Rhodnius spp.) NEOPITROID Alfa се користи во домовите, болници, хотели, кујни, фабрики, итн.

Начин на примање и дози

Neopitroid Alfa се разредува со вода. Измерена количина од препаратот се додава директно во резервоарот на прскалката во која претходно е наполнета потребната количина на вода. Се прска под низок притисок и под полн млаз, а се зема 1l суспензија за 20 m² површина. Се употребува во количина од 25 до 50 ml на 5l вода, што е доволно за 100 m². Со припремената суспензија се прскаат површините на кои инсектите се движат или слетуваат, на пукнатини позади намештајот и опремата. Повисоки дози се користат за првото почетно прскање, а помали дози се препорачливи за справување со летачки инсекти и за понатамошни рутински прскања. Пред употреба, треба добро да се протресе содржината во прскалката. Ако има прекин за време на прскањето, треба повторно да се протресе.

Начин на чување

Да се чува на ладно место.

Рок на траење

Означен е на пакувањето.

Издавање

Се издава без рецепт.

Отстранување

Со неискористениот производ и празната амбалажа се постапува согласно со Законот за отпад.

Назад до содржина | Назад до главното мени